Voelen in mijn hele lichaam

De behandelingen lichaamsgerichte therapie hebben mij veel goed gedaan.

Na allerlei wegen op het reguliere pad en ook wel bij alternatieve genezers kwam ik bij Joan terecht i.v.m al 18 jaar hevige migraine aanvallen en de laatste jaren overgangsklachten met enorme stemmingswisselingen.

Ik ben een echte denker en gevoelig, maar echt voelen in het lichaam was voor mij vrij nieuw en ook wel onwennig en eng. Gaandeweg de sessies ging dit steeds beter en kon ik meer en meer in het nu zijn en voelen wat er speelde in plaats van in oude verhalen en oplossingen te denken. Er zat veel verdriet en boosheid in mijn lijf dat nu eindelijk gezien, geuit en getroost mocht worden. In het normale leven denk ik mens zeur niet, maar ik ben Joan dankbaar voor de tijd en ruimte die ik daar eindelijk zelf aan kan en kon geven.

Meditatie, gesprek, dans, ademsessies, grenzen stellen en daar oefeningen bij, familieopstellingen en tot slot zelfs een geboortesessie. Mijn geboorte was gecompliceerd, ik was verstrikt in de navelstreng. Tijdens de geboortesessie voelde ik de angst om geboren te worden en vooral de terugtrekkende bewegingen die ik mijn hele leven al maak. Ik zet super enthousiast een stap en krijg mogelijkheden en vervolgens trek ik me terug. Dat terugtrekkende gevoel werd heel duidelijk voor mij, maar tijdens deze geboortesessie kon ik dat voelen en daarna stralend geboren worden. Wat ook nog hard werken was, maar helemaal okay. Ik sta steviger op deze aardkloot en ga er voor. Eens in het half jaar een APK bij Joan en dan komt het vast goed. Het is al goed.

De migraine is niet weg, wel milder en ik ga er anders mee om.

 Anne Marie

Vrouw in de overgang (zie trainingen)

Geef je innerlijk kind aandacht. Het verlangt naar je vriendschap.

Christine A Adams

lichaamsgerichte therapie, groningen, lichaam, therapie, coaching, primal rebirth

Dieren doen niet aan sport en zijn toch zo fris als een hoentje. Misschien moeten we eens wat meer laten en minder doen.

Midas Dekker 

Tussen verleden en toekomst is je ware zijn.
(Uit mijn weg de witte wolken, Osho)

WAT IS DE ZIN VAN HET LEVEN?

De zin van het leven is het leven zelf en verder niets,
Als we het leven niet onder ogen zien zoals het is,
ervaren we het als zinloos.
De zin van het leven hangt daarom in hoge mate af
van hoe het individu met datgene wat zich voordoet, omgaat.

Uit: De wijsheid is voortdurend onderweg, Bert Hellinger

Op naar zelfvertrouwen

Joan begeleidt mij al enige tijd om meer vertrouwen in mijzelf te krijgen. Ze luistert eerst goed en aandachtig. Daarna laat ze me, als lichaamsgericht therapeut, met mijn aandacht terug gaan naar mijn lichaam. De antwoorden van mijn vragen zitten nl. niet in mijn hoofd maar in mijn lichaam, dus daar werken we mee. Joan zoekt een vorm van werken uit die passend is op dat moment. Ze heeft een hele brede ‘gereedschapskist’ aan mogelijkheden en vaak heel verrassend. De bedoeling is dat ik leer dat vertrouwen hebben in mijzelf een natuurlijke kracht is. Ik ben die kracht voor een groot deel verloren maar ergens in mij is het nog aanwezig en het groeit weer.  Wat ik fijn vind bij Joan is dat er tijdens de sessies gekeken wordt wat er op dat moment speelt en nodig is. Terugkijkend zie ik de rode draad van mijn proces. Ik ga altijd naar huis met een oefening zodat ik zelf verder kan.
Monique

Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen

De eerste keer dat ik bij Joan was, voelde meteen goed. Het voelde vertrouwd en een beetje als thuiskomen. Samen met Joan ben ik een reis gestart, een reis waarin ik dichter bij mijn gevoel ben gekomen, meer vrijheid en zelfliefde ervaar. Het heeft me bewustwording gegeven van ‘oude’ patronen, gevoelens en gedachten, zonder enig oordeel of dit te moeten veranderen. Joan heeft me een cadeautje gegeven, iets wat ik bij andere therapeuten/coaches niet zo kon vinden. Met veel liefde en warmte voelt ze perfect aan waar je behoefte aan hebt en waar de pijnpunten liggen. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat we samen deze mooie reis hebben mogen maken.

Jildou

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!