Joan begeleidt mij al enige tijd om meer vertrouwen in mijzelf te krijgen. Ze luistert eerst goed en aandachtig. Daarna laat ze me, als lichaamsgericht therapeut, met mijn aandacht terug gaan naar mijn lichaam. De antwoorden van mijn vragen zitten nl. niet in mijn hoofd maar in mijn lichaam, dus daar werken we mee. Joan zoekt een vorm van werken uit die passend is op dat moment. Ze heeft een hele brede ‘gereedschapskist’ aan mogelijkheden en vaak heel verrassend. De bedoeling is dat ik leer dat vertrouwen hebben in mijzelf een natuurlijke kracht is. Ik ben die kracht voor een groot deel verloren maar ergens in mij is het nog aanwezig en het groeit weer.  Wat ik fijn vind bij Joan is dat er tijdens de sessies gekeken wordt wat er op dat moment speelt en nodig is. Terugkijkend zie ik de rode draad van mijn proces. Ik ga altijd naar huis met een oefening zodat ik zelf verder kan.
Monique