Joan 

Mijn naam is Joan Jivanmukta Kruk (1962). Beweging en dans is voor mij altijd belangrijk geweest. Het  geeft mij: energie, kracht, aarding, ontspanning en plezier. Het brengt mij bij mijn levensenergie. In mijn jonge jaren ben ik begonnen met dansen en heb hier vervolgens ook mijn beroep van mogen maken. In mijn werk als dansdocent ging ik me steeds meer richten op individuele begeleiding. Persoonlijke aandacht werd steeds belangrijker en ik werd nieuwsgierig naar wat mensen innerlijk beweegt. Ik zag de worstelingen en overtuigingen die belemmerend werken, waardoor niet de volledige potentie, plezier en levensenergie naar buiten kon komen. 

In  2005 kwam in aanraking met Primal Rebirth Therapie (PRT)®. Ik begon met  individuele sessies om daarna een paar groepstrainingen te volgen. Deze vorm van lichaamsgerichte therapie was voor mij een boeiende en leerzame weg. Door de verschillende technieken die worden gebruikt zoals ademwerk, dialogen, meditatie en beweging kwam ik in diepere lagen van mezelf. Ik kon ervaren wat nodig was om mijn worstelingen en overtuigingen te transformeren zodat mijn potentie, plezier en levensenergie ruimte kon krijgen.

Het is een mooi en boeiend proces van bewustwording en het lichaam is een prachtige ingang. “Ons lichaam is wijs, het heeft een verhaal te vertellen. Het verhaal van je leven.”

Het werd duidelijk dat dit mijn weg was om verder te gaan en de verdieping die ik zocht om met mensen te werken. In 2010 ben ik dan ook  begonnen met de opleiding tot Primal Rebirth therapeut aan het Aumm Instituut. Ik heb deze in 2016 mogen afronden en ben mijn praktijk in 2017 begonnen in Groningen waar ik ook woon met mijn levenspartner. Naast mijn praktijk ben ik werkzaam in Leeuwarden als docent dans en lichaamsgericht coach aan het FC ROC, D’Drive, school voor Creatieve Industrie & Pedagogisch werk.

Na de PRT opleiding heb ik de volgende afgeronde trainingen en workshops gevolgd:

AUMM instituut:
* Basisopleiding Familie Opstelling en Systemisch werk (2013)
* Training Primal Somatic Trauma therapie (2013-2015)
* Life Integration Process van (2017_)
* Essence work (2013- heden)


Overige opleidingen en workshops:
* Opstellingen met kinderen en jongeren van Ingrid Dykstra aan het UNLP (2018)
* Integratieve Bewegingstherapie aan de VU (1993-1996)
* Workshop bewegingsleer (1990)

Ik blijf mij verdiepen in Trauma en Opstellingenwerk door middel van opleiding, workshops, supervisie en intervisie.

Ik voel me dankbaar dat ik heb mogen werken met Omkar Dingjan en Divyam Kraneburg die dit werk, gebaseerd op de visie van Osho, verder hebben ontwikkeld en nog ontwikkelen met de huidige kennis zodat er meer bewustwording en liefde in de wereld mag groeien. Mijn dank aan alle trainers van de opleidingen o.a. Ingrid Dijkstra, Ramateerthe Doetsch, Wilfried Nellis Michale Mokrus, Raja Selvam, Turiya Hanover, Vasumati Hancock, Samarona Buunk, Mida Schutte, Jan van Dixhoorn.